Dupa o zi grea la locul de munca, tot ce ne dorim este sa ne intoarcem acasa si sa ne odihnim in confortul oferit de locuinta. Fara indoiala, una dintre cele mai importante camere dintr-o casa este dormitorul. Acolo ne simtim in siguranta si gasim intotdeauna relaxarea de care avem nevoie. 


Din acest articol vei afla:

1. Amenajarea dormitorului modern in concordanta cu tipul locuintei 

2. Amenajarea unui dormitor modern in functie de dimensiune 


Daca ai hotarat recent sa renovezi dormitorul sau daca ai achizitionat o locuinta si nu stii ce stil sa alegi sau cum sa amenajezi cea mai importanta camera din casa ta, in continuare iti vom oferi cateva sfaturi utile despre amenajarea unui dormitor modern. Citeste in continuare si afla cum poti avea camera visurilor tale si cum poti sa o amenajezi astfel incat sa arate ca desprinsa din reviste! 




Am ales sa iti prezentam dormitorul modern, deoarece este cel mai cautat tip de dormitor in aceasta perioada si se potriveste perfect in orice locuinta, indiferent de dimensiunea acesteia. In plus, dormitorul modern nu se va demoda prea curand si va arata perfect chiar si peste cativa ani, asa ca nu va trebui sa iti faci griji in privinta renovarii si redecorarii prea curand. Pentru a fi mai usor, am grupat criteriile principale care determina amenajarea unui dormitor modern. Astfel, vei putea afla mai usor informatiile pe care le doresti si iti vor veni chiar si cateva idei de amenajare a dormitorului modern. 




Amenajarea dormitorului modern in concordanta cu tipul locuintei 

In functie de tipul locuintei pe care o detii, va trebui sa aplici alte criterii pentru amenajarea dormitorului, astfel incat rezultatul final sa fie unul spectaculos. Un dormitor de garsoniera va fi diferit de un dormitor la casa, asa ca este important sa tii cont de acest aspect. 


Incepem cu dormitorul cel mai mic, dormitorul de garsoniera. Acesta poate fi destul de dificil de amenajat, din cauza spatiului, insa nimic nu este imposibil. Alege doar piesele de mobilier principale, pentru a economisi spatiu, iar in cazul unei garsoniere cu bucatarie open-space, poti opta pentru un paravan de sine statator sau pliabil, astfel incat sa delimitezi zona de zi de cea a dormitorului. Daca este posibil, opteaza pentru un pat care se transforma in dulap pe timp de zi, pentru un aspect deosebit si un design dormitor modern sau pentru o canapea. 



Cand vine vorba despre amenajarea unui dormitor modern de apartament, tine cont ca de obicei, acestea sunt patrate (in rare cazuri dreptunghiulare), astfel incat va trebui sa gasesti o modalitate de amenajare a mobilei care sa iti permita si libertate de miscare. Nu face rabat la dimensiunile patului, deoarece este cel mai important si plaseaza-l cu latura superioara lipita de perete, pe centrul acestuia, astfel incat sa ramana loc in stanga si in dreapta de noptiere si eventual de un mic sifonier.




Este mult mai simplu cand ne referim la amenajarea unui dormitor moden de casa ori de mansarda, deoarece prin definitie, acestea au dimensiuni mai mari si pot fi proiectate dupa bunul tau plac. Fiind mai mari, poti alege de exemplu culori inchise pentru mobila, deoarece nu vor da impresia unui spatiu limitat, asa cum s-ar intampla la garsoniera sau la apartament. 




Amenajarea unui dormitor modern in functie de dimensiune 

Nu doar tipul de dormitor conteaza, ci si dimensiunea acestuia. Astfel, dormitoarele se impart in trei categorii principale: dormitoare mici, mari, dormitoare lungi si inguste. Fiecare dintre acestea are caracteristicile sale si nu putem spune ca unul este mai dificil de amenajat decat celalalt. 




...

...
Pentru amenajarea unui dormitor modern mic ca desprins din reviste, trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte: 

  • culori deschise atat pentru pereti, dar si pentru mobila
  • mobilier realizat pe comanda, astfel incat sa valorifici fiecare spatiu, oricat de mic ar fi fara prea multe decoratiuni 
  • alege oglinzi pentru crearea unui efect optic de spatiu (o idee buna ar fi un dressing cu usile acoperite de oglinzi). 

    

In ceea ce priveste amenajare unui dormitor modern mare, putem spune ca ai o mai mare libertate de decizie. Totusi, chiar daca ai spatiul de partea ta, nu exagera si nu comanda mobilier mult prea mare doar pentru a acoperi spatiul liber si nici nu folosi foarte multe decoratiuni, deoarece poti obtine efectul opus: un dormitor mare ce arata exact ca un dormitor mic, inghesuit. 




Cand vine vorba despre amenajarea unui dormitor modern lung si ingust, lucrurile se complica. Cu siguranta nu vei avea loc pentru un pat, asa ca solutia cea mai buna este o canapea extensibila. Alege mobila suspendata si minimalista, care o sa iti permita sa ai spatiu de miscare si in acelasi timp loc pentru depozitare. Pentru mai multa inspiratie, iti prezentam cateva poze cu dormitoare moderne inguste si lungi.  




Un rol important pentru amenajarea unui dormitor modern il joaca si elementele de decor, sau lucrurile care au dublu rol, printre care si cel de decoratiune, asa cum sunt lenjeriile de pat si paturile. Cele mai des intalnite culori pentru lenjeriile folosite in dormitoarele moderne, sunt cele mai deschise: gri, bleu, bej, o lenjerie de pat roz, insa poti opta si pentru lenjerii in culori puternice, cum ar fi o lenjerie de pat neagra, albastra, verde, rosie) daca spatiul iti permite. Este important sa alegi culoarea lenjeriei in functie de dimensiunea dormitorului. Daca iti doresti o lenjerie care sa se potriveaca indiferent de context, alege o lenjerie de pat alba si nu vei da gres. Pentru a-ti veni in ajutor, in continuare iti prezentam cateva idei de lenjerie ideale pentru amenajare dormitor modern, pe care le poti comanda online, de pe site-ul C&C home. 

Prima recomandare se potriveste perfect cand vine vorba despre amenajarea unui dormitor modern in stil scandinav de exemplu: Lenjerie de pat Scandinavian Grey. Este confectionata din 100% bumbac de cea mai buna calitate, este perfecta pentru orice anotimp si se intretine foarte usor. Asa cum poti observa si din imagine, este ideala pentru amenajarea dormitorului datorita culorilor sale deschise si neutre. 

Daca preferi ca lenjeria de pat sa iasa in evidenta, atunci alege cu incredere aceasta Lenjerie de pat Paris. Confectionata tot din bumbac 100%, aceasta lenjerie confera un aer romantic dormitorului si o pata de culoare bine-venita. Ce poti sa iti doresti mai mult de la o lenjerie perfecta pentru amenajare dormitor modern? 
Ultima, dar nu cea din urma, este o Lenjerie de pat Sky, ideala pentru o amenajare dormitorului in culori deschise, care are nevoie de un element contrastant, care sa iasa in evidenta. Are o culoare deosebita si este realizata din cel mai bun bumbac. 
In incheiere, vrem sa iti recomandam si un clip cu idei pentru dormitoare, pentru a vedea exact care este cea mai buna metoda de amenajare a dormitorului modern in functie de preferinte. Il poti viziona aici: