Alegerea dimensiunii lenjeriei de pat este crucială pentru a asigura confortul și somnul odihnitor.

    Este important să verificați dimensiunea patului dvs. și să alegeți dimensiunea potrivită pentru a evita situația în care lenjeria este prea mică sau prea mare. De asemenea, ar trebui să luați în considerare grosimea saltelei, astfel încât lenjeria să se potrivească bine și să rămână pe loc. Primul lucru pe care îl ai în vedere atunci când îți amenajezi dormitorul este legat de pat. Unul dintre elementele principale ale unui dormitor confortabil și relaxant este lenjeria de pat. Aceasta are un efect important asupra odihnei și de ea depinde calitatea somnului tău. Așa cum investești într-un pat frumos cu o saltea excelentă, trebuie să acorzi importanță și lenjeriei de pat.Pe lângă culoare, model și tipul de țesătură, dimensiunile sunt un criteriu extrem de important atunci când cauți lenjeria de pat perfectă. Urmează recomandările profesioniștilor noștri pentru o face o alegere excelentă.

Alegerea corectă a cearceafului pentru pat

Fie că este vorba despre un pat single, dublu sau matrimonial, este important să știți dimensiunea exactă a saltelei. Deci, nu uitați să verificați dimensiunea saltelei înainte de a face o achiziție și să alegeți cea potrivită pentru nevoile dumneavoastră de somn.

Cearceaful de pat trebuie să fie suficient de mare pentru a permite încadrarea saltelei de pat. Un cearceaf nepotrivit este un cearceaf prea mic care nu va rămâne băgat sub saltea, iar astfel se va mototoli pe timpul nopții.

În primul rând, contează dacă ai un pat de mijloc sa un pat de margine, tip canapea. La patul de mijloc, pe lățime, va trebuie să măsori suprafața plus înălțimea atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă. În schimb, la un pat cu margine, tip canapea, măsura pe partea închisă este posibil să fie mai mică, iar din acest motiv sunt suficienți aproximativ 10 centimetri pentru acea parte, cât cearceaful să rămână fixat pe timpul nopții.

În al doilea rând, trebuie să măsori înălțimea. Nu contează cât de înalt este patul sau salteaua, ci distanța dintre muchia saltelei și tăblia patului


Cearceaful pentru pat

Acesta va fi executat astfel:
  • Pentru saltea – se vor adăuga 40 de cm atât pe lungime, cât și pe lățime, pentru a ”imbraca” salteaua pe toate părțile.
  • Pentru un pat tip canapea – se vor adăuga 20 cm atât pe lungimea cearceafului, cât și pe lățimea acestuia.


Tipul cearceafului de pat - se adaugă elastic pentru cearceaful de pat

    La C&C home ai opțiunea de a alege pentru lenjeria de pat un cearceaf tip husă. Dacă îți dorești un astfel de cearceaf, vei avea nevoie să știi și care sunt dimensiunile pentru grosimea saltelei. Executarea unui astfel de model de cearceaf se va face astfel:
  • Pentru saltele cu grosime mai mică de 30 de cm se va alege dimensiunea saltelei
  • Pentru saltele cu grosimea mai mare de 30 de cm se va alege optiunea de 280x260.

În cazul în care nu optezi pentru un cearceaf tip husă, setul tău va conține un cearceaf de pat clasic (simplu). 

De ce să alegi un cearceaf de pat tip husă?

  • Protejează salteaua pentru mai mult timp.
  • Lenjeria nu va mai aluneca de pe pat, indiferent de tipul de material din care este confecționată.
  •  Oferă un aspect îngrijit patului, cearceaful tip husă potrivindu-se perfect, fără a se forma cute sau a se șifona.

Pentru comenzile care includ cearceaf tip husă, la plasarea acestora va trebui să specifici dimensiunea exactă a saltelei, astfel: lățime x lungime x înălțime, dar și alte detalii pe care le consideri importante.


Alegerea cearceafului de pilota

Cearceaful pentru pilota trebuie să fie mai mare cu câțiva centimetri decât pilota pentru a permite introducerea acesteia și așezarea ei perfectă în cearceaf. Noi adăug...

...m 5 centimetri în plus la dimensiunile selectate de tine, atât pe lungime cât și pe lățime. De regulă, dimensiunile alese de marea majoritate a oamenilor pentru un pat single sunt de 140 x 200 cm.

De asemenea, dacă ai un pat făcut pe comandă și pilota este realizată la fel, neîncadrându-se în dimensiunile standard, te putem ajuta cu o gamă largă de lenjerii de pat la comandă.


Fețele de pernă

    Dimensiunile generale pentru un pat cu perne de adulți sunt cuprinse între 50 x 70 cm sau 70 x 80 cm, iar pentru copii de 50 x 60 cm. De cele mai multe ori, seturile de lenjerii de pat au incluse un set de fețe de perne cu aceste dimensiuni, însă, în cazul în care ai nevoie de fețe de pernă cu dimensiuni personalizate, C&C home te poate ajuta.
    Fețele de pernă sunt confecționate cu tighel de 2-3 cm, astfel partea activă ( interiorul feței de pernă) va avea dimensiunea selectata sau dorită.

Fete de pui de perna

    Dimensiunile generale pentru un pat cu perne de adulți sunt cuprinse între 50 x 70 cm sau 70 x 80 cm, iar pentru copii de 50 x 60 cm. De cele mai multe ori, seturile de lenjerii de pat au incluse un set de fețe de perne cu aceste dimensiuni, însă, în cazul în care ai nevoie de fețe de pernă cu dimensiuni personalizate, CncHome te poate ajuta.



Tipul de închidere

Principalul avantaj al sistemului de închidere al lenjeriei constă în manipularea foarte ușoară a acesteia și schimbarea rapidă a lenjeriei de pat. Cele mai folosite tipuri de închidere sunt:

  • Închidere tip flap ( petrecut) – are o porțiune de 20 cm pentru pernă și 30 de cm pentru pilotă care va fi petrecută pentru a se putea închide.
  • Închidere tip sac ( cu nasturi) – este închiderea clasică, simplă și sigură.

Pentru pilotele de 2 persoane mai late de 180 cm, închiderea se face doar cu nasturi. 

De asemenea, ținem să menționăm faptul că pe site se pot achiziționa doar piese, nu un set complet, selectand din lista doar piesele dorite.

Pentru mai multe informații, nu ezitați sa ne contactați.


Click aici pentru WhatsApp

                Click aici pentru Messenger


Lucruri esențiale despre lenjeriile de pat

Pentru a face o alege potrivită este esențial să cunoști și alte caracteristici importante ale lenjeriilor de pat.

Tipul lenjeriilor de pat -  pentru a putea face o alegere potrivită atât pentru anotimpul cald cât și pentru anotimpul rece, alege lenjerii de pat din materiale naturale, precum bumbacul. Diferența dintre o lenjerie de pat de iarnă și una de vară este dată de grosimea materialului și densitatea țesăturii. Lenjeriile de pat din bumbac permit o bună circulație a aerului, astfel încât iarna devin călduroase, iar vara răcoroase.

Spală lenjeriile de pat înainte de a le utiliza – acest lucru trebuie realizat din motive de siguranță și igienă, dar și pentru că în viitor va contribui la rezistența lenjeriei de pat.
Alege o culoare potrivită – aceasta trebuie să se potrivească atât cu preferințele tale, cât și cu designul dormitorului. Lenjeria de pat are rolul de a fi pata de culoare din acesta sau poate calma întreaga paletă cromatică.
Majoritatea paturilor au dimensiuni standard de 90x200, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm , iar pentru ele alegerea lenjeriei de pat nu este foarte greu de făcut. În cazul în care ai un pat făcut la comandă, dimensiunile lenjeriei de pat sunt extrem de importante.