Diversitatea materialelor folosite pentru realizarea lenjeriilor de pat este un foarte mare avantaj pentru toți oamenii. Pe lângă faptul că ai posibilitatea de a-ți alege materialul preferat, poți beneficia și de o serie de beneficii, care contribuie la îmbunătățirea calității somnului, al relaxării și al odihnei.

Pentru că în ultimul timp accentul a fost pus cu preponderență pe calitate, astăzi vom vorbi despre damasc-  bumbacul egiptean. Așadar, dacă îți dorești să afli mai multe informații despre lenjeriile de pat din damasc și dacă vrei să beneficiezi de avantajele și proprietățile lor, citește până la final acest articol.

Chiar dacă la prima vedere, damascul pare un material mai puțin cunoscut, el este destul de popular în lume, fiind folosit atât în realizarea lenjeriilor de pat, cât și în crearea textilelor decorative.

Ce este damascul?

Damascul sau bumbacul egiptean este versiunea de lux a bumbacului obișnuit, ce are un fir fin, o țesătură densă de damasc, o strălucire mătăsoasă și o finețe aparte. Designul lenjeriilor de pat din damasc este consolidat printr-o metodă specială de concepere, țesere și finisare. Astfel, lenjeriile de pat confectionate din damasc egiptean sunt extrem de moi, netede, relaxante, confortabile și foarte plăcute la atingere.

De unde vine damascul?

Damascul este un material cu o istorie în spate, iar astăzi a devenit extrem de popular în întreaga lume. Damascul a apărut în China aproximativ în jurul anului 300 î.Hr. și s-a dezvoltat rapid printr-un proces tehnic major de țesut în perioada Evului Mediu. Astfel, producția de damasc din Evul Mediu s-a axat în jurul Imperiului Bizantin și al Orientului Mijlociu.

Bumbacul egiptean poartă numele de Damasc datorită orașului Damasc, care era un renumit port comercial activ de pe drumul mătăsii.

În Europa a apărut pentru prima dată în secolul al XIV-lea, în zona Franței.

Primele lenjerii de pat din damasc europene au fost țesute de războinicii italieni, care foloseau războaie de țesut cu două hamuri, ce permit crearea de modele pe care un război simplu și standard nu le pot realiza. Astăzi, lenjeriile din damasc moderne sunt realizate cu ajutorul războaielor Jacquard, războaie electronice computerizate.

Caracteristicile bumbacului egiptean

Damascul sau bumbacul egiptean este un material puternic, foarte bine țesut și înzestrat cu o serie de caracteristici care îl fac alegerea ideală ca material pentru lenjeriile de pat. În continuare îți vom prezenta principalele proprietăți ale acestui material:

  • Durabilitate – damascul este un material extrem de puternic și durabil, datorită țesăturii foarte strânse.
  • Reversibilitate – bumbacul egiptean este reversibil, ceea ce înseamnă că modelul se reflectă pe ambele părți.
  • Model inovativ – lenjeriile de pat din damasc cu modele sunt realizate din mai multe  tehnici de țesut.
  • Strălucire – damascul este țesut cu o tehnică asemănătoare țesutului din satin, conferind astfel o strălucire de calitate lenjeriilor de pat.
  • Grosime – lenjeriile de pat din damasc au o țesătură foarte strânsă ce cuprinde mai multe straturi de fire rezultând astfel un material gros.

De ce să alegi lenjerii de pat din damasc?

Dacă te tentează să încerci ...

...i tu lenjeriile de pat din damasc, iată câteva motive care te vor convinge cu siguranță să le încerci.

  • Lenjeriile de pat din damasc sunt disponibile într-o varietate de modele obține prin tehnici de țesut diferite.
  • Acestea sunt adaptabile, materialul având o grosime considerabilă. De asemenea, lenjeriile de pat din damasc sunt ideale pentru sezonul rece deoarece mențin căldura. Totodată, ele sunt potrivite și pentru vară pentru că se adaptează foarte ușor temperaturilor din dormitor, oferind confort și un somn cât mai relaxant.
  • Durabilitatea bumbacului egiptean este o altă calitate importantă a acestui material. Lenjeriile de pat din damasc au o durată mare de viață.
  • Sunt reversibile, putând fi folosite pe ambele fețe.
  • Oferă un alt aspect dormitorului tău, făcându-l mai modern și mai călduros.
  • Întreținerea foarte ușoară. Lenjeriile de bumbac damasc nu au nevoie să fie călcate, păstrându-și imaginea excelentă indiferent de gradele la care sunt spălate.

Diferența dintre bumbacul egiptean și bumbacul obișnuit

Există diferențe considerabile între lenjeriile de pat din damasc și lenjerii de pat din bumbac ,iar acestea țin de:

Fibre

  • Fibrele din bumbacul egiptean sunt lungi și mătăsoase, iar fibrele bumbacului obișnuit sunt mai scurte și mai groase.

Textură

  • Textura bumbacului egiptean este moale și delicată, iar cea a bumbacului obișnuit este mai dură.

Durabilitate

  • Lenjeriile de pat din bumbac egiptean sunt mai rezistente comparativ cu cele din bumbac simplu.

Așadar, acum că știi ce este bumbacul egiptean sau damascul, îi cunoști proprietățile și principalele caracteristici, este momentul perfect pentru a le încerca. Bucură-te de confort, relaxare deplină și odihnă în cele mai frumoase modele de lenjerii.

Produse recomandate:

Lenjerie de pat albă din damasc satinat

Lenjerie de pat albă din damasc satinată este accesoriul modern, atemporal și elegant, care nu trebuie să lipsească din dormitorul tău. Datorită aspectului său, aceasta contribuie semnificativ la înfrumusețarea întregii camere. Mulțumită eleganței și rafinamentului ei, lenjeria de pat are puterea de a transforma patul într-un adevărat colț de relaxare, odihnă și liniște.

Pe lângă aspect, lenjerie de pat din damasc satinat se întreține și foarte ușor, putând fi spălată la mașina de spălat, la maxim 30 de grade Celsius. De asemena, ea nu necesită călcarea, recapatandu-si forma inițială foarte ușor. Dacă totuși vrei să te asiguri ca suprafața ei să fie impecabilă, o poți călca la o temperatură minimă de 15  grade Celsius.

Pe site-ul nostru poți opta pentru lenjerii din damasc de 6 piese sau îți poți ajusta setul după nevoile tale. Pentru comanda tot ce trebuie să faci este să selectezi măsura necesară și piesele din care dorești să fie compus setul tău. Totodată, dacă vrei să încerci diversitatea materialelor poți opta pentru lenjerii de pat la comandă, acțiune disponibilă la noi în site.

Alege întotdeauna confortul și calitatea pentru casa ta!