Amenajarea camerei pentru copii poate fi destul de greu de realizat, mai ales daca vrei ca totul sa iasa perfect si iti este teama ca rezultatul final nu va fi cel la care ai visat. Din fericire, daca vei tine cont de sfaturile pe care ti le vom acorda in continuare, vei reusi sa amenajezi cea mai frumoasa camera pentru copilul tau.


Din acest articol vei afla:

1. Cum sa amenajezi camera copilului in functie de varsta? 

2. Cum sa amenajezi camera pentru doi copii? 

3. Cum amenajezi o camera single? 


Dormitorul unui copil este foarte important pentru dezvoltarea acestuia, chiar mai important decat dormitorul unui adult. Va fi mai mult decat un dormitor, avand in vedere ca va indeplini si functia de camera de joaca in unele momente si birou, mai ales cand vine vorba despre un scolar. Camera copilului trebuie sa fie realizata astfel incat sa ii dezvolte imaginatia, sa il ajute sa se simta confortabil si sa se odihneasca in mod corespunzator. Un design care nu este pe placul sau ori culori care il agita s-ar putea sa nu se dovedeasca tocmai o idee buna. De aceea, este important sa observi copilul si sa tii cont de preferintele sale pentru o anumita culoare sau un anumit personaj de desene animate (daca ne referim la un copil de varsta pre-scolara). Pentru a-ti veni in ajutor, in continuare o sa iti prezentam cateva sfaturi pentru amenajarea camerei copilului in functie de mai multe criterii. 



Cum sa amenajezi camera copilului in functie de varsta? 

Asa cum probabil stii deja, copii cresc extrem de repede, asa ca trebuie sa gasesti o modalitate de amenajare a dormitorului pentru copii, care sa se dezvolte odata cu acesta. Spre exemplu, poti utiliza culori deschise sau neutre pentru pereti, care se vor potrivi indiferent de varsta copilului. O alta idee foarte buna este sa comanzi mobilier transformabil, ideal din prima zi de viata a copilului si pana termina studiile. 



Camera pentru bebelus este important sa fie amenajata intr-un mod cat mai placut: fara culori aprinse, fara texturi care ies in evidenta si care ii pot obosi privirea. Focuseaza-te pe culori deschise, pastelate si pe un design cat mai simplu. Alege doar mobilier de baza: un patut transformabil, un sifonier, masuta de infasat transformabila si eventual o canapea sau un fotoliu extensibil, pentru momentele in care vrei sa dormi in camera bebelusului.  

Camera prescolarului nu difera foarte mult de cea a bebelusului: poti pastra aceeasi culoare a peretilor, poti adauga cateva stickere cu persoanele preferate din desene animate si bineinteles, poti schimba unele piese de mobilier. Daca ai optat pentru un patut transformabil, acesta va fi ideal si pentru acest tip de camera. Inlocuieste canapeaua sau fotoliul extensibil cu o masuta adecvata copiilor, unde sa poata colora sau sa se poata juca, o mica biblioteca, o zona unde sa isi puna jucariile si adauga anumite elemente de decor care i-ar face placere (spre exemplu, un mic cort). 



Camera scolarului/adolescentului va fi transformata astfel incat sa ii asigure intimitatea de care are nevoie si spatiul necesar pentru a putea invata, avand in vedere ca aceasta va fi principala sa preocupare. In scoala primara, daca patutul transformabil este in stare buna, il poti utiliza in continuare, pana va trebui schimbat. Scolarul va avea nevoie de un birou si de un scaun confortabil, de o biblioteca si de diferite spatii de depozitare. Camera trebuie amenajata astfel incat sa ii stimuleze si dezvolte creativitatea si inteligenta. 

Cum sa amenajezi camera pentru doi copii? 

Daca spatiul nu iti permite si trebuie sa amenajezi momentan o camera pentru doi copii, poti gasi acest proces destul de dificil, avand in vedere ca trebuie sa ii multumesti pe amandoi din punct de vedere al design-ului si sa le asiguri spatiul necesar. Cuvantul de baza este delimitarea: incearca sa imparti camera in doua: daca exista suficient spatiu, alege paturi separate, iar daca nu, opteaza pentru unul suspendat. Nu te ingrijora, copiii vor fi incantati de aceasta idee.


Daca sunt copii de varsta scolara, opteaza pentru un birou pe colt, care le va oferi spatiul necesar si iti va permite sa econo...

...miseti spatiu. Ofera-le posibilitea de a-si pastra lucrurile separat, nu la comun, iar in ceea ce priveste culorile si decoratiunile, tine cont de parerea celor doi copii si incearca sa integrezi preferintele lor cat mai bine. 


Cum amenajezi o camera single? 

Amenajarea unei camere single, o sa ti se para mult mai simplu decat procesul de amenajare a unei camere pentru mai multi copii. Ai la dispozitie mult mai mult spatiu si trebuie sa te gandesti la un singur stil de amenajare. 


Cuvantul de baza cand vine vorba despre amenajarea camerei fetitei este crearea unei lumi de basm. Aproape toate fetitele adora printesele si culoarea roz, asa ca nu iti va fi greu sa amenajezi o camera cu tematica. Totusi, tine cont ca aceasta etapa nu va dura prea mult si va trebui sa inlocuiesti anumite decoratiuni sau chiar si piese de mobilier. Cel mai bine este sa creezi lumea de poveste cu ajutorul unor elemente care se pot schimba foarte usor. 


Daca ne referim la amenajarea dormitorului unui baietel, cu siguranta o sa iti vina in minte culori cat mai puternice (albastru, verde crud, poate chiar si negru), masini, lego, sportivi si multe altele. Ca si in cazul dormitorului pentru fete, este important sa gasesti un echilibru intre preferintele copilului din acest moment si modul in care va percepe dormitorul peste doi sau trei ani. 


Indiferent de stilul de amenajare pe care il alegi pentru copilul sau copii tai, nu uita de importanta unui element decorativ al dormitorului: lenjeria de pat. Aceasta este mai mult decat un obiect de decor si trebuie aleasa astfel incat sa ii asigure copilului confortul necesar pentru a se odihni bine pe timpul noptii. In continuare, iti prezentam trei dintre lenjeriile de pat din bumbac 100% preferate pentru copii. 


Pentru camera unei fetite, iti sugeram sa alegi aceasta superba Lenjerie de pat Princess. Asa cum iti spuneam si mai devreme, fetitele adora printesele si cu siguranta si copilul tau se va indragosti de aceasta lenjerie realizata din bumbac 100%. 

Daca iti doresti o lenjerie pentru camera unui baietel, iti recomandam aceasta Lenjerie de pat Galaxy, confectionata din bumbac 100%, care va indemna la visare si chiar il va ajuta sa isi dezvolte pasiunea pentru stiinta. 
Ultimul produs pe care ti-l recomandam este ideal pentru camera oricarui copil: o Lenjerie de pat Alba, confectionata din cel mai bun bumbac. Se spala foarte usor si se potriveste cu design-ul oricarei camere. 

In final, am vrea sa iti prezentam si un clip din care te poti inspira pentru amenajarea camerei copilului: