Dacă ai ajuns să citești acest material, înseamnă că te pasionează minimalismul, simplitatea și funcționalitatea, atribute care definesc cel mai bine stilul scandinav. Aplicat în designul interior încă de la începutul anilor ‘50, stilul scandinav este și astăzi o tendință populară în mai toate statele lumii. Poate cel mai mare atu al acestui stil este faptul că utilizează adesea materiale care amintesc de natură, așa cum sunt și pielea, lemnul, cânepa sau bumbacul. Utilizarea elementelor naturale, care se combină perfect cu formele din aceeași sferă, face din stilul scandinav unul excelent pentru orice încăpere a casei, mai cu seamă pentru dormitor. 

Dacă și tu îți dorești să te bucuri de un design cu influențe nordice, am pregătit pentru tine în rândurile de mai jos cele mai importante criterii pe care ar trebui să le urmezi pentru a-ți transforma dormitorul într-un loc primitor și extrem de confortabil. Iată ce trebuie să faci!


Folosește elemente decorative minimaliste


După cum precizam și mai sus, stilul scandinav este, prin definiție, unul minimalist, așadar reprezentat de simplitate. Prin urmare, atunci când vrei să decorezi un dormitor folosind acest stil, optează pentru accentele simple. O ramă neagră care încadrează un print în două culori cu un citat motivațional, pe care să îl privești în fiecare dimineață când te trezești, este perfect pentru a-ți încadra dormitorul în stilul scandinav. Totodată, poți schimba complet aspectul camerei folosind o cuvertură uni cu imprimeuri geometrice simple. 


Utilizează țesături care te invită la relaxare


Așa cum îi spune și numele, stilul scandinav a apărut în regiunea nordică a Europei, acolo unde temperaturile nu sunt deloc blânde. Acest fapt a determinat utilizarea țesăturilor care induc ideea de căldură și relaxare. Te poți orienta către covorașe din lână pe care să le împrăștii prin tot dormitorul și către lenjerii de pat din bumbac 100% în care să te cufunzi într-un somn adânc după fiecare zi. La fel de indicate sunt și cuverturile din lână merinos sau mohair în care să lenevești în voie. Accesorizarea cu textile care induc senzația de cald este o modalitate excelentă de a face un dormitor în stil scandinav să se simtă confortabil și cald, mai ales în timpul iernii.



Alege culori neutre


...

...

Există o anumită paletă de culori care este asociată cu stilul scandinav. Aceasta include nuanțe de gri, alb, maro și negru. Așadar, atunci când alegi lenjerii de pat pentru 2 persoane care să se încadreze perfect cu decorul scandinav, nu uita să te orientezi către aceste variante neutre, excluzând, pe cât posibil, articolele cu modele. 

Desigur, poți crea accente de culoare prin folosirea unor perne decorative lila, turcoaz, fuchsia, bleu sau verde deschis. Totuși, reține faptul că designerii de interior recomandă culoarea albă pentru pereții unei încăperi organizată după stilul scandinav, pentru ca piesele de mobilier și accesoriile colorate să poată ieși în evidență cât mai bine, creând un aer liniștitor, așa cum orice dormitor ar trebui să aibă. 


Mobilează lejer camera


Când vine vorba de utilizarea mobilierului într-un design scandinav, liniile simple ar trebui să fie evidente. Patul, comoda, fotoliul și restul decorului scandinav ar trebui să aibă o notă modernă, cu margini netede și rotunjite. Designul scandinav este, de asemenea, caracterizat prin utilizarea sa inovatoare și funcțională a spațiului, așa că e indicat să te folosești de suprafața camerei în primul rând pe verticală și mai apoi pe orizontală. 

Cu alte cuvinte, montează rafturi în toată camera și alege tipul de șifonier cu uși glisante, care ocupă un perete întreg. Totuși, nu supraîncărca rafturile, pentru a nu sufoca vizual spațiul, ci optează pentru varianta unor obiecte de decor simple, cum ar fi o ramă foto sau un vas din ceramică. 




De unde poți cumpăra articole în stil scandinav?


Practic, poți găsi articolele de mobilier sau accesoriile în stil scandinav în orice magazin. Trebuie doar să te orientezi către cele care au culori simple, cu predominanță în nuanțe neutre, care s-ar încadra în parametrii dictați de acest stil nordic. 

Noi îți oferim lenjerii de pat fabricate în România de foarte bună calitate, pe orice dimensiune ai avea nevoie, care să se încadreze perfect într-un decor de acest tip.


Ce mai aștepți? Caută puțină inspirație online și redecorează-ți dormitorul în, probabil, cel mai primitor stil din câte există, cel scandinav!