5 detalii pe care trebuie s[ le stii!


Înainte de prima utilizare, este recomandat să speli lenjeria de pat într-un ciclu delicat, cu un detergent delicat și fără clor.

Daca esti preocupat de accesorizarea dormitorului cu o lenjerie de pat de calitate, atunci ar trebui sa alegi bumbacul. O lenjerie de pat din bumbac natural este ideala pentru orice sezon, deoarece nu retine caldura si absoarbe umezeala, asigurand un confort termic sporit.

Aceasta este potrivita si pentru camera copiilor, bumbacul fiind o tesatura hipoalergenica. O lenjerie de bumbac ofera, de fapt, foarte multe beneficii, daca este ingrijita corespunzator. Afla cele mai importante 5 aspecte despre intretinerea unei lenjerii de pat confectionata din bumbac!


1. Cum se spala bumbacul


Bumbacul este o tesatura care poate intra la apa atunci cand este spalata la temperaturi mult prea ridicate. Indiferent daca optezi pentru a curata lenjeria de pat din bumbac la masina de spalat sau manual, trebuie sa ai grija la temperatura apei. Astfel, daca alegi sa speli lenjeria la masina automata, selecteaza un ciclu de spalare la 30 de grade; in cazul in care speli lenjeria manual, nu folosi apa fierbinte.

Pe langa aceste sfaturi, e important sa urmezi si instructiunile de pe eticheta produsului. De obicei, pe aceasta sunt inscriptionate detalii despre modul in care trebuie curatata lenjeria.

Un alt detaliu important de mentionat este ca se recomanda evitarea curatarii chimice a lenjeriilor de pat din bumbac.


2. Cum se calca lenjeria de pat din bumbac

Pentru un aspect impecabil al dormitorului, foarte multi dintre noi alegem sa calcam lenjeria de pat. Din acest punct de vedere, un astf...

...el de produs nu necesita o atentie speciala, caci se poate calca cu ajutorul unui fier de calcat setat la o temperatura mai mica de 150 de grade.

Un mic secret pentru a scapa rapid de cutele de pe lenjeria de pat este sa o calci atunci cand aceasta este inca umeda. Daca nu iti doresti sa calci lenjeria din bumbac, o poti intinde foarte bine pe uscatorul de rufe, imediat dupa spalare.


3. Cum se intretine lenjeria de pat din bumbac

Daca nu stiai deja, trebuie sa afli ca bumbacul este un material care atrage scamele. De aceea, incearca sa nu speli lenjeria de pat din acest material alaturi de haine confectionate din lana, de exemplu. In plus, ai putea sa te asiguri ca in cuva masinii de spalat nu exista impuritati care sa adere la lenjeria de pat din bumbac, curatand-o in prealabil cu ajutorul unui burete curat.

Alegerea detergentilor este o alta etapa esentiala care vizeaza intretinerea fibrelor din bumbac. Lenjeriile de pat colorate se pot deteriora rapid sub actiunea unor detergenti foarte duri sau nepotriviti.Pentru a evita efectele neplacute, opteaza pentru un detergent lichid, care nu contine clor.


4. Cum usuci lenjeria de pat din bumbac

Bumbacul face parte din categoria tesaturilor ceva mai pretentioase. Astfel, uscarea sa ar trebui sa se realizeze la temperatura camerei, fara interventia uscatoarelor de rufe electrice. In acelasi timp, este de evitat uscarea lenjeriilor de pat din bumbac sub actiunea razelor puternice ale soarelui. Un uscator de rufe clasic pozitionat intr-un spatiu in care lumina naturala nu este foarte intensa reprezinta locul ideal pentru uscarea lenjeriei de pat.


5. Cum speli lenjeria de pat din bumbac ranforce

O tesatura aparte este bumbacul ranforce, caracterizat de o densitate mai mare a tesaturii si de finetea materialului. Aceste lenjerii de pat din bumbac ranforce se intretin exact ca o lenjerie de pat confectionata din bumbac conventional. Produsele disponibile pe site-ul nostru sunt insotite de instructiunile necesare pentru a te bucura o perioada cat mai indelungata de beneficiile pe care le ofera bumbacul ranforce!