Top 3 avantaje ale unei lenjerii de pat din bumbac ranforce

Bumbacul este o tesatura des utilizata la confectionarea lenjeriilor de pat, iar motivele nu sunt deloc putine la numar. Beneficiile pe care le ofera folosirea unor astfel de lenjerii trec dincolo de aspectele care tin de design, deoarece aceste tipuri de asternuturi pentru pat ofera un somn odihnitor, ceea ce se reflecta in starea noastra generala de sanatate. Renumitele lenjerii de pat din bumbac ranforce se remarca prin finetea si desimea tesaturii, ceea ce le confera o rezistenta aparte. Acestea au, insa, si alte avantaje pe care le poti afla din acest articol!


Vezi aici gama noastra de produse din Bumbac Ranforce


1. Textura

Prin definitie, bumbacul este o tesatura 100% naturala, ceea ce ii atribuie o serie de proprietati speciale. In primul rand, acesta este non-alergenic, motiv pentru care reprezinta o alternativa foarte sanatoasa de a crea un ambient propice unui somn revigorant. Aceste caracteristici sunt pastrate si de catre bumbacul ranforce, care are in plus, insa, si alte avantaje. Bumbacul ranforce este mai fin, nefiind pieptanat si astfel ca densitatea tesaturii este mult mai mare. Ca urmare, modelele de lenjerii din bumbac ranforce sunt mult mai durabile, oferind acelasi confort chiar si dupa mai multe utilizari.

Pe de alta parte, textura bumbacului ranforce confera si un echilibru termic pe parcursul somnului. In timpul noptii, corpul transpira, iar ceea ce va face o lenjerie confectionata din acest tip de bumbac este sa absoarba umezeala corpului. Mai mult decat atat, aceste tipuri de lenjerii sunt ideale in orice sezon, pentru ca mentin caldura in timpul iernii si sunt racoroase pe timp de vara.


1. Intretinerea

Lenjeriile de pat din bumbac ranforce ofera totodata beneficiul intretinerii facile, fiind usor de curatat si foarte rezistente, chiar si in urma spalarilor repetate. O astfel de lenjerie poate fi spalata la temperaturi medii, fara a-si pierde din proprietati. De asemenea, ele sunt ideale pentru a fi utilizate in camerele copiilor, dupa ce au trecut printr-un proces de sterilizare. Pentru ca lenjeriile de pat din bumbac ranforce sa isi mentina cromatica intensa si finetea tesaturii, se recomanda ca acestea sa fie curatate la masina de spalat, la temperaturi intre 30 si 60 de grade Celsius.

In ceea ce priveste calcarea acestora, se recomanda ca temperatura utilizata sa nu depaseasca pragul mediu. Important de mentionat este si faptul ca bumbacul ranforce nu se scamoseaza si nu atrage firele de par sau praful, precum se intamplat in cazul bumbacului conventional.


3. Designul

Alegerea unei lenjerii de pat din bumbac ranforce reprezinta o optiune de top in ceea ce priveste decorarea dormitorului. Desi au un pret ceva mai ridicat decat lenjeriile din bumbac obisnuit sau decat cele confectionate din alte materiale, acestea reprezinta accesoriile perfecte pentru pat, daca vrei sa adaugi un plus de valoare estetica spatiului in care dormi. Designul acestora este foarte variat, fiind disponibile modele de lenjerii de pat mai simple sau mai colorate, care se integreaza perfect in orice stil de amenajari interioare.