Cu toții ne dorim un somn odihnitor și relaxant, însă puțini știm că de acest lucru depinde calitatea lenjeriei de pat. Pe lângă saltea, lenjeria de pat este extrem de importantă pentru că îți oferă confortul necesar și benefic corpului. De asemenea, lenjeriile de pat au și puterea de a schimba aerul și designul din dormitorul tău doar prin înlocuire. Știm că nu este ușor să găsești cele mai bune lenjerii de pat, dar nici imposibil.

Citește acest articol până la final pentru că aici vei regăsi un ghid complet cu sfaturi și recomandări de care trebuie să ții cont pentru a putea achiziționa cele mai bune lenjerii de pat.

Tipurile celor mai bune lenjerii de pat

Gama lenjeriilor de pat este extrem de variată, putând să găsești sute de modele fabricate din diferite materiale. Iată care sunt principalele tipuri de lenjerii de pat de calitate pe care le regăsești și în magazinul nostru C&C Home.

Lenjerii de pat din satin

Lenjeriile de pat din satin au o țesătură moale, strălucitoare, rece la atingere și extrem de benefică pentru organism. Acest tip de lenjerii au un aspect romantic și sunt foarte delicate. Pentru a le păstra cât mai mult timp aspectul, ele necesită o anumită atenție la spălare. Pe lângă aspect, materialul are și proprietăți valoroase, spre exemplu nu-și pierde strălucirea culorilor, nu se contractă la spălare și nu provoacă iritații, fiind un material natural.

Lenjerii de pat din poplin

Poplinul este un material cu țesătură groasă și densă, ce se obține din fibre din bumbac mercerizate, din lână sau din alte materiale sintetice. O lenjerie din bumbac 100% poplin are toate calitățile unui așternut esențial pentru dormitor și oferă un  confort sporit. De asemenea, lenjeriile din poplin sunt rezistente și au capaitatea de a absorbii umezeala. Un mare avantaj al lenjeriilor de pat din poplin este că nu necesită călcare.

Lenjerii de pat din bumbac 100% Damasc

De obicei, sunt lenjerii uni sau cu design minimalist, folosite cu preponderență în industria ospitalieră, însă pot fi utilizate cu succes și acasă, datorită gradului sporit de confort pe care îl oferă. Acestea sunt moi și subțiri, ceea ce înseamnă ca pot fi utilizate cu succes chiar și pe perioada verii.

Lenjerii de pat din bumbac Ranforce

Bumbacul Ranforce este un material extrem de rezistent, cu  densitate de 145 TC ( fire pe inch pătrat). Acesta a devenit celebru și preferat de majoritatea oamenilor datorită calităților sale extraordinare: rezistență, aderență și fermitate. De asemenea, o lenjerie de bumbac Ranforce reprezintă o investiție durabilă în timp ce poate fi spălată ori de câte ori este necesar, fără a dăuna aspectului sau densității sale. Principalele caracteristici ale bumbacului Ranforce sunt densitatea țesăturii, grosimea firului și firul de țesere. Toate acestea sunt greu de ignorat și căutate de toți oamenii care își doresc o lenjerie de calitate.

Lenjeriile de pat din mătase naturala

Lenjeriile de pat din mătase naturală sunt moi, delicate, durabile și foarte plăcute pentru un somn de vară, în mod deosebit. Mătasea îi permite corpului să respire, și astfel tu te poți bucura de un somn odihnitor.

Drept urmare, cele mai bune lenjerii de pat sunt cele confecționate din materiale naturale, deoarece acestea își păstrează rezistența și culorile vii, dar oferă și corpului multe beneficii.

Cea mai bună lenjerie de pat aleasă în funcție de preferințe

Pe lângă toate celelalte specificații este foarte important să ții cont și de preferințele și nevoile tale.

Lenjerii de pat călduroase sau răcoroase?

Lenjeriile de pat din bumbac 100% sunt cele mai răcoroase, conform specialiștilor. Pentru anotimpul rece sunt recomandate asternuturile din flanel sau cele din bumbac croșetat, asemănător celui folosit în confecționarea  puloverelor.

Așternuturi scorțoase sau pufoase?

Felul lenjeriei de pat este influențat de tipul țesăturii. Dacă optezi pentru o lenjerie de pat mai scorțoasă, alege una din bumbac, care are o țesătură fină și care folosește o densitate mai mare a firelor pe metrul pătrat. Dacă îți dorești o lenjerie de pat moale, atunci bumbacul satinat este cel mai potrivit pentru că oferă un plus de confort prin suprafața lui fină și lucioasă.

Lenjeriile de pat din microfibră sunt foarte ușoare și subțiri, însă nu oferă același nivel de confort și nu permite pielii să respire ca și cele din fibre naturale.

Pentru sezonul rece și pentru persoanele mai friguroase, lenjeriile de pat din flanel sau bumbac croșetat sunt cele mai potrivite, deoarece acestea sunt mai pufoase și mai călduroase. Acest lucru se datorează în mod exclusiv finisajului mai aerat și mai gros.

Lenjerii de pat groase sau subțiri?

Pentru cel mai bun somn, ideal ar fi sa optezi pentru lenjerii adecvate anotimpurilor. Astfel, vara alege cu succes lenjerii subțiri, iar iarna lenjerii mai groase, care sa iti țină de cald. Bineinteles sunt si exceptii: persoane care adora un tip de lenjerie indiferent de sezon. Tu știi cel mai bine ce ți se potrivește și cum te simți mai bine.

Cum alegi o lenjerie de pat bună?

După o zi obositoare la școală sau la job, cu toții ne dorim să ajungem acasă și să stăm într-un pat confortabil pentru câteva momente de relaxare și odihnă. Astfel, alegerea celei mai bune lenjerii de pat devine o necesitate și nu un moft. Pe lângă asta, și design-ul este cel care contează, astfel încât acesta trebuie să se îmbine cu întreaga imagine a dormitorului. Iată care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să alegi o lenjerie de pat bună:

Materialul

Așa cum ți-am povestit și mai sus, cele mai bune materiale pentru confecționarea lenjeriilor de pat sunt cele naturale care lasă corpul să respire. Bumbacul este cel mai potrivit pentru că îndeplinește această cerință, dar și pentru că oferă o bună circulație a aerului prin țesătură. Bumbacul există de mai multe tipuri: ranforce, satinat, damasc, etc. De asemenea, acest material este cel mai potrivit și pentru lenjeriile de pat pentru copii, fiind foarte rezistent și antialergic.

Mărimea

Ține întotdeauna cont de măsurile potrivite pentru patul tău. Dimensiunile sunt un alt criteriu esențial pentru alegerea unui produs care să îndeplinească standardele oricărui pat sau saltele. De regulă, lenjeriile de pat se aleg cu aproximativ...

... 5 centimetri în plus față de dimensiunile saltelei, a pilotei și a pernelor pentru a fi sigur că se potrivesc și că se așează perfect.

Design-ul

Lenjeriile de pat trebuie să se potrivească și din punct de vedere cromatic cu dormitorul tău. Astfel, în dormitoarele în care există un decor accentuat, pentru a nu încărca și mai mult atmosfera, sunt recomandate lenjeriile de pat într-o singură culoare, iar în camerele simple, unde vrei să obții o pată de culoare, cele mai interesante lenjerii sunt cele cu imprimeuri deosebite, multicolore sau într-o culoare puternică. Pentru camerele copiilor, alege lenjerii de pat cu un design atrăgător și vesel care să-i atragă pe cei mici la somn.

Densitatea țesăturii

Densitatea țesăturii trebuie să fie un alt element important în alegerea lenjeriei de pat. Un așternut de calitate va avea o densitate de minim 200 de fir per inch sau 200 de grame/ mp. Cu cat densitatea este mai mare, cu atât calitatea este mai ridicată. Calitatea fibrei, tipul de tesatura, finisarea și croiala joacă un rol mult mai important în calitatea și durabilitatea unei lenjerii de pat de calitate.

Cum cureți și întreții o lenjerie de pat?

Lenjeria de pat este o investiție pe care nu o faci oricând. Astfel, vrei să te bucuri de aspectul și funcționalitatea ei cât mai mult timp. Întreținerea și spălarea ei într-un mod corespunzător nu sunt operațiuni foarte grele, însă necesită o mare atenție la detalii.

Spălarea lenjeriei trebuie să aibă loc la anumite temperaturi. De asemenea, este foarte important să se țină cont de specificațiile producătorului, în funcție de materialul din care lenjeria este confecționată. Spre exemplu, lenjeriile de pat din bumbac se spală la o anumită temperatură, iar dacă nu ești atentă la acest detaliu, prea multă apă fierbinte îi poate distruge țesătura sau îi poate modifica dimensiunile. De regulă, la mașina de spălat automată se poate seta butonul mașinii la 30 de grade Celsius. Un alt lucru important căruia trebuie să-i acorzi o importanță deosebită sunt produsele de curățare. Anumite substanțe chimice pot deteriora parțial sau total lenjeria.

Pentru a se așeaza frumos pe pat, călcarea lenjeriei este un obicei care te ajută. Fierul de călcat nu trebuie să fie foarte fierbinte, mai ales pentru lenjeriile din bumbac. Pentru femeile pentru care călcatul este o corvoadă, sunt recomandate lenjeriile de pat creponate. Tot pentru ei, întinderea lenjeriei direct pe uscătorul de rufe poate fi o soluție potrivită.

Uscarea lenjeriei de pat ar trebui să aibă loc la temperatura din interior, fără să fie utilizate uscătoarele electrice, mai ales când vine vorba de lenjeria de bumbac. Pentru acest proces sunt recomandate uscătoarele clasice, poziționate într-un loc aerisit, însă niciodată în bătaia directă a soarelui.

Cele mai bune lenjerii de pat – recomandări


Pe C&C Home găsești o mulțime de modele de lenjerii de pat de calitate, realizate din diferite materiale. Tot aici este locul în care se regăsesc lenjerii de pat Românești sau lenjerii de pat pentru copii.  Printre ele, cele mai cumpărate sunt:

Lenjeria de pat Triangle din bumbac 100%

Lenjeria de pat Triangle din bumbac 100% este stropul de culoare și de confort ideal pentru dormitorul tău. Galbenul, culoarea folosită în obținerea acestui design are puterea de a schimba imediat starea de spirit, influențând-o în mod pozitiv. Această lenjerie de pat se potrivește oricărui tip de dormitor, suplimentându-l cu eleganță și rafinament.  De asemenea, lenjeria de pat Triangle este realizată din bumbac 100%, ceea ce înseamnă că are o calitate ridicată și permite imprimeului să fie spălat în mod repetat, fără să-i afecteze aspectul sau să-l decoloreze. 

Lenjerie de pat albă din damasc satinat

Lenjeria de pat din Damasc alb satinat (dunga 1 cm) este un accesoriu atemporal care contribuie la infrumusetarea dormitorului tău. Eleganța și rafinamentul acestei lenjerii va aduce un plus de valoare estetică dormitorului, transformandu-l intr-un real colț de rai! În plus, lenjeria de pat din damasc satinat se spala facil, în masina de spălat, la maxim 30 de grade.

Lenjerie de pat Tropical Green

Lenjeria de pat Tropical Green face parte din gama de lenjerii de pat din bumbac 100%. Bucură-te de un somn odihnitor și de o atmosferă tropicală, alegând acest model de lenjerie. Această lenjerie se potrivește oricărui tip de dormitor, reușind să aducă un strop de culoare, un plus de modernism și un aer tropical, de vacanță. Lenjeria de pat Tropical Green este realizată din bumbac 100% și este de calitate superioară.

Lenjeria de pat Pastel Touch

Lenjeria de pat Pastel Touch este confecționată din bumbac 100%, ceea ce înseamnă instant calitate. Aceasta reușește să inducă în dormitor o atmosferă intimă, liniștitoare și relaxantă, gasindu-se îi în categoria de lenjerii de pat pentru o persoană. Modelul îmbină în mod armonios nuanțe blânde de galben, portocaliu și maro care creează împreună un spațiu extrem de prietenos și cald.

Lenjeria de pat Canva

Lenjeria de pat Canva reprezintă porția ta binemeritată de odihnă și îți oferă o atmosferă intimă, relaxantă și liniștitoare. Lenjeria Floral Canva este un accesoriu de pat cu imprimeu floral, ideal pentru a aduce un plus de vitalitate dormitorului. Mai mult decât atât, lenjeria este confecționată din bumbac 100% ceea ce o face să fie nu doar frumoasă, ci și calitativă.

Sperăm că toate informațiile regăsite aici te vor ajuta să faci alegerea potrivită. Intră pe site și caută modelul preferat al celor mai bune lenjerii de pat.