Teoretic, achizitionarea unei lenjerii de pat ar trebui sa fie simpla: alegi modelul dorit, dimensiunile potrivite pentru patul tau si te poti bucura in voie de noua lenjerie. In realitate, procesul este putin mai complicat, deoarece trebuie sa tii cont si de materialul sau materialele din care este confectionata lenjeria. 


Spre exemplu, o lenjerie de vara ideala poate fi din bumbac foarte subtire sau din matase. Aceste doua materiale pastreaza racoarea si sunt foarte prietenoase cu pielea, evitandu-se astfel iritatiile ce ar putea aparea din cauza caldurii excesive.


La intrebarea ,,cum alegi lenjeria de pat” ideala pentru tine va trebui sa raspunzi tinand cont si de alte aspecte: cromatica si design-ul camerelor, potrivirea lenjeriei cu mobila, perdele, draperii si alte decoratiuni. Lenjeria trebuie sa completeze camera si sa iti dea sentimentul de ,,acasa”. In continuare, iti vom da cateva informatii ce te vor ajuta sa alegi cea mai buna lenjerie de pat in functie de materialul din care este realizata, prezentand avantaje, dezavantaje ale fiecaruia. 


Lenjerii de pat bumbac: sunt cele mai populare lenjerii si este de inteles de ce. Ca avantaje, putem spune ca bumbacul este foarte placut la atingere si este unul dintre cele mai bune materiale pentru piele. Datorita proprietatilor sale, poate fi vopsit in diferite nuante si de asemenea poate fi tesut astfel incat sa rezulte atat lenjerii pentru sezonul rece, dar si pentru cel cald. Ca dezavantaj, trebuie sa mentionam posibilitatea ca in timp, dupa cateva spalari, materialul sa se subtieze. Insa, acest aspect depinde foarte mult de calitatea si grosimea lenjeriei. 


Lenjerii de pat matase: daca iti doresti lenjerii care sa te rasfete in timpul somnului, acestea sunt cele mai potrivite. Avantajele unei lenjerii din matase sunt: senzatie placuta la atingere, rezistenta crescuta la spalare, foarte potrivite pentru persoanele care sufera de aler...

...gii. Un dezavantaj este pretul destul de ridicat pentru o astfel de lenjerie. Insa, avand in vedere ca sunt rezistente in timp, merita investitia. 


Lenjerii de pat catifea: acestea sunt mai putin populare, insa sunt potrivite pentru iarna. Ca avantaje, putem mentiona faptul ca pastreaza caldura mai mult timp si aspectul deosebit pe care il confera patului. Dezavantajele provin din faptul ca astfel de lenjerii se intretin foarte greu: trebuie spalate la o anumita temperatura si calcate doar cu abur, nu prin presare. 



Dupa cum poti observa, cel mai bun material pentru lenjeria de pat este cel care ti se potriveste cel mai bine, in functie de necesitatile si cerintele tale. Unele persoane prefera lenjerii de pat mai groase si vara, iar altele lenjerii subtiri iarna. Important este sa alegi materialul in functie de modul in care te simti. 


Daca vrei sa nu dai gres cu alegerile tale, indiferent de materialul preferat, iti recomandam sa optezi pentru lenjerii de pat romanesti. Astfel, vei avea garantia calitatii si vei sustine economia locala. Poti opta pentru diferite lenjerii, inclusiv lenjerii de pat pentru 1 persoana. Lenjeriile romanesti sunt apreciate chiar si de catre turistii straini care spun ca dorm excelent ori de cate ori vin in Romania. 


In incheiere, am vrea sa stim care este materialul tau preferat pentru lenjeriile de pat!