Când vine vorba despre alegerea lenjeriei de pat, bumbacul se menține în topul preferințelor tuturor. Marea majoritate a oamenilor sunt de părere că investiția într-o lenjerie de pat merită din orice punct de vedere, iar noi suntem total de acord. Studiile au arătat că o treime din viață ne-o petrecem dormind, așadar e lesne de înțeles de ce trebuie să alegem cu atenție lenjeria de pat și să nu ne zgârcim atunci când vine vorba de calitatea ei.

Cele mai bune lenjerii de pat s-au făcut remarcate prin materialul din care sunt alcătuite și mai puțin prin design. Aici regula e simplă: cu cât sunt mai minimaliste cu atât se potrivesc mai bine în orice dormitor. O lenjerie de pat este decisivă pentru confortul dormitorului și de ea depinde și calitatea somnului nostru. Culorile și modelele sunt importante pentru aspectul camerei.

Așa cum spuneam și mai sus cel mai bun, apreciat și căutat material rămâne bumbacul, indiferent de forma sa. Acest lucru se datorează faptului că fibra are o absorbție ridicată, este puternică și rezistentă, și de asemenea, poate fi spălată și călcată de foarte multe ori, iar calitatea îi rămâne aceeași.

Mai mult decât atât, un set de lenjerii de pat din bumbac are avantajul de a fi un bun conductor termic. Dintre toate, lenjerii de pat din bumbac finet și bumbac satinat s-au făcut remarcate. Astăzi vom vorbi și noi despre ele și vom afla care sunt principalele avantaje, dar și lucrurile care le diferențiază.

Bumbac finet

Finetul este un tip de material din bumbac care are o mulțime de avantaje datorită modului în care este realizat. Acesta are fibre ușoare și poroase care face ca trecerea aerului să se realizeze într-un mod care asigură confort sporit în timpul somnului. Astăzi, unele dintre cele mai căutate și apreciate sunt lenjeriile de pat din bumbac finet. Cu toate că multe persoane nu cunosc exact proprietățile acestui material, el oferă o mulțime de avantaje care îl diferențiază de restul țesăturilor.

Bumbacul finet are în țesătura sa câteva zone libere în care păstrează aerul și căldura. Acesta poate fi scămoșat pe una sau chiar pe ambele părți, lucru care îl face să fie moale, plăcut la atingere și mai călduros.

Avantajele bumbacului finet

Bumbacul finet are o capacitate mare de a păstra căldura corpului, iar din acest motiv este unul dintre materialele cele mai recomandate în sezonul rece. Comparativ cu alte tipuri de materiale, finetul ține cald corpului, deci este ideal pentru persoanele friguroase și pentru copii.

Acest tip de bumbac are o textură fină și moale și nu lasă corpul să transpire, ceea ce îl face perfect și pentru sezonul cald.

Lenjeriile de pat din bumbac finet sunt foarte rezistente la spălări repetate și pot fi utilizate mulți ani, fără să-și piardă strălucirea sau proprietățile.

Aceste lenjerii de pat nu au nevoie de o îngrijire special...

...ă. Ele sunt spălate la temperaturi normale, se usucă rapid și nu necesită călcare.

Lenjeriile de pat din bumbac finet au un design frumos, iar tușeul este extrem de plăcut la atingere. Copii adoră modele în culori vesele și desene frumoase.

Bumbacul satinat

Bumbacul satinat este un material moale, ușor de întreținut, calitativ, cu un aspect lucios și plăcut la atingere. Lenjeriile de pat din bumbac satinat sunt fine și nu provoacă alergii.

Satinul este realizat din fibre de bumbac, tratate pentru a fi mai lungi. Diferența dintre un bumbac simplu și unul satinat constă în tratamentul acestor fibre. La satin, fibrele lungi de bumbac sunt mercerizate, adică înmuiate în hidroxid de sodiu și apoi într-un acid. Acest proces le etanșează cu scopul de a le face mai netede, mai mătăsoase, mai rezistente și mai compacte.

Mercerizarea oferă fibrelor o suprafață mai netedă și îi conferă satinului strălucirea pentru care este renumit și apreciat de atât de mulți oameni. Datorită acestui proces, satinul este hidrofug și foarte rezistent în fața bacteriilor. Acest lucru îl face să fie cea mai bună opțiune pentru persoanele care au sensibilitate la nivelul pielii.

Avantajele bumbacului satinat

Bumbacul satinat este moale, ușor de întreținut, lucios și extrem de plăcut la atingere. Lenjeriile din bumbac satinat sunt realizate din fibră naturală de bumbac 100%, satinată prin țesere. Din această fibră de produc lenjeriile din gama de lux.

Lenjerii de pat din bumbac satinat absorb până la 65% din umiditatea corpului, fapt ce garantează un somn mult mai bun. 

Lenjeriile de pat din bumbac satinat sunt ideale indiferent de anotimp și oferă un confort sporit în timpul somnului.

Diferențe între bumbacul satinat și bumbacul finet

Comparativ cu bumbacul finet, bumbacul satinat este un material perfect pentru toate anotimpurile. În timpul nopților călduroase, lenjeriile de pat din bumbac satinat rețin aerul rece, iar în nopțile de iarnă rețin căldură.

Bumbacul satinat este moale și foarte plăcut la atingere. Mai mult decât atât, lenjeriile de pat din bumbac satinat sunt cele mai recomandate pentru persoanele care au pielea sensibilă.

Bumbacul finet are o textură mai fină și mai moale în comparație cu bumbacul satinat. În schimb, nu are acel nivel de strălucire caracteristic bumbacului satinat.

Bumbacul satinat poate fi mai delicat decât bumbacul finet și poate necesita o îngrijire mai atentă. Este recomandat să fie spălat în apă rece și să fie uscat la temperaturi scăzute pentru a menține strălucirea.

Bumbacul satinat este mai scump decât bumbacul finet datorită procesului mai complex de țesere care contribuie la aspectul său de lux.

Cum alegi dintre aceste două tipuri de lenjerii de pat ? Ei bine, prioritizează-ți interesele. Ține cont de ceea ce vrei să-ți ofere o experiență de dormit și alege lenjeria potrivită. Compară aceste două tipuri de materiale, testând lenjeriile de pat de la C&C home. Aici găsești o mare varietate de modele la prețuri foarte accesibile.