Ne aflăm aproape de mijlocul verii, un anotimp mult așteptat care ne încălzește cu temperaturile sale ridicate și cu un soare strălucitor pe timpul zilei, iar nopțile devin umede și calde. Știm deja că temperatura ideală de somn pe timpul nopții este cuprinsă între 17 și 19 grade Celsius, însă pe timpul verii temperatura crește în mod constant, nopțile devenind astfel chinuitoare.

Astăzi vom vorbii despre grelele nopți de vară și te vom învăța cum să să ai totuși parte de un somn odihnitor.


Reguli pentru mediul ambiental

Există multe locuințe în care nu există aer condiționat, însă există trucuri care te vor ajuta să-ți îmbunătățești calitatea somnului:

  • Ai grijă ca aerul din dormitor să fie în continuă mișcare – pentru asta asigură-te că aerisesti camera dimineața devreme, dar și că pornești aerul conditionat ( dacă ai) sau ventilatorul cât mai des.
  • Păcălește căldura din timpul zilei să vină în dormitorul tău -  acest lucru înseamnă că pe timpul zilei trebuie să păstrezi draperiile sau jaluzelele trase și să închizi ferestrele dacă afară este mai cald decât în interior.
  • Hidratează-te! – bea multă apă în timpul zilei.
  • Dormi lejer – schimbă-ți pijamaua obișnuită cu una largă, ușoară și confecționată din materiale respirabile. Bumbacul este unul dintre cele mai bune și recomandate materiale. De asemenea, și rochiile îți vor fi foarte utile.
  • Alege o lenjerie de pat potrivită – ei bine, despre acest aspect vom detalia în rândurile care urmează.


Materialele potrivite pentru lenjeriile de pat recomandate pentru vară

Cel mai important criteriu după care alegi lenjeriile de pat pentru vară este materialul. Acestea trebuie să fie realizate din materiale naturale care respiră mult mai bine, evitând astfel transpirația din timpul somnului. Datorită faptului că oferă o mai bună circulație a aerului prin țesătură, lenjeriile din materialele naturale sunt superioare celor realizate din materiale sintetice.


Lenjerii de pat din bumbac 100%

Lenjeriile din bumbac sunt un must have reprezentând luxul din această gamă. Acestea sunt preferate de către marii hotelieri, proprietarii de pensiuni și oamenii care preferă confortul, lenjeriile de pat din bumbac oferind cea mai bună experiență de somn dintre toate.

Ce este bumbacul?

Bumbacul este o fibră naturală, obținută din planta cu aceeași denumire. Astăzi este printre cele mai căutate și calitative materiale, fiind natural 100%. Acesta este non-alergen, iar lenjeriile realizate din bumbac sunt singurele recomandate pentru persoanele care au pielea sensibilă. Pentru că absoarbe și elimină umezeala cu ușurință, menținând corpul aerisit, pentru anotimpul cald cele mai confortabile lenjerii sunt tot cele din bumbac.

De ce să alegi lenjerii de pat din bumbac?

Cu siguranță, avantajele acestei țesături te vor convinge:
  • Lenjeriile de pat din bumbac sunt plăcute la atingere
  • Sunt rezistente
  • Permit pielii să respire
  • Reglează temperatura corpului
  • Protejează pielea și tenul sensibil
  • Oferi confort și relaxare
  • Au un design frumos care nu se reduce în timp, odată cu spălările repetate.

Lenjerii de pat din bumbac Ranforce

Lenjeriile de pat din bumbac Ranforce sunt potrivite și pentru vară, deoarece au o țesătură netedă și moale și sunt extrem de rezistente. Ranforce este unul dintre principalele tipuri de materiale folosite în această industrie pentru că are țesătura foarte densă, rezistentă, durabilă și o mulțime de proprietăți benefice organismului.

Aceste lenjerii au capacitatea de a se adapta condițiilor climatice, astfel că sunt potrivite încă de la jumătatea primăverii și până la începutul toamnei. Bumbacul Ranforce generează atât căldură în timpurile reci, dar adoptă și o temperatură ambientală în anotimpul cald.

De asemena, bumbacul Ranforce este foarte ușor de îngrijit, rezistă la un număr mare de spălări și se calcă simplu și perfect. Datorită calității pe care o au, aceste lenjerii oferă și un grad de confort sporit.

Lenjerii de pat din bumbac satinat

Bumbacul satinat reprezintă o combinație între bumbac și satin. Lenjeriile de pat realizate din acest material au o țesătură mai fină și mai plăcută la atingere, dar și un aspect lucios asemănător cu cel al matasii. Prețul mai scăzut comparat...

...iv cu cel al lenjeriile din bumbac 100% nu reprezintă o scădere a calității, ci o diferență de material.

Lenjerii de pat din damasc

Damascul sau bumbacul egiptean este o versiune de lux ce are un fir fin, o țesătură densă și o strălucire mătăsoasă. Damascul are un grad ridicat de absorbție ceea ce înseamnă că permite circularea aerului pe tot parcursul nopții, nu supraîncălzește și oferă răcoare exact atât cât trebuie.


Dimensiunile potrivite ale lenjeriilor de pat pentru vară

Pe lângă calitatea materialului și dimensiunile lenjeriilor de pat contează foarte mult. Astfel, fie că ai nevoie de o lenjerie de pat de o persoană sau o lenjerie de pat dublu este esențial să ții cont de dimensiunile patului, ale pilotei și a pernelor.

De regulă, cele mai multe paturi au dimensiuni standard de 140x200 cm, 160 x 200cm sau 200 x 200 cm, iar în astfel de cazuri nu este greu să achiziționezi o lenjerie. Însă, pentru paturile făcute la comandă, lenjeriile de pat trebuie alese în funcție de dimensiuni, astfel:

Cearceaful de pat – ține cont ca acesta să fie suficient de mare pentru a permite încadrarea saltelei de pat. Un cearceaf prea mic se va mototoli și va crea disconfort pe timpul nopții pentru că nu va putea fi băgat sub saltea.

Cearceaful de pilotă – trebuie să aibă cu minim 5 cm mai mult decât pilota pentru a permite introducerea acesteia și așezarea ei în cearceaf.

Fețele de pernă – trebuie să fie cu aproximativ 6 cm mai mari decât pernele, astfel încât acestea să nu fie înghesuite și să nu afecteze negativ calitatea somnului.

Culorile și imprimeurile

Pe timp de vară, culorile și imprimeurile contează foarte mult. Principala regulă este ca lenjeria de pat să nu aibă culori închise care să atragă căldura.

Culorile, modelul și imprimeurile lenjeriei de pat se aleg în funcție de preferințele individuale, de stilul și de culorile existente în dormitor.

De preferat sunt lenjeriile cu motive florale, motive vesele sau în culori deschise care să ofere o stare ambientală pozitivă.


Top 3 lenjerii de pat perfecte pentru vară

Pe CnC Home găsești o mulțime de modele de lenjerii pentru pat de cea mai bună calitate perfecte pentru orice anotimp. Iată doar 3 dintre ele:

Lenjerie de pat din Damasc satinat alb

Lenjeria de pat din Damasc satinat alb oferă o imagine atemporală care îmbunătățește aspectul întregii camere. Acest tip de lenjerie este unul elegant și rafinat și pune în valoare întreaga estetică a dormitorului tău. Mai mult decât atât, acesta se spală foarte ușor la mașina de spălat, la 30 de grade Celsius. De asemenea, pe Cnc Home îți poți realiza setul perfect care să se plieze pe dimensiunile tale.

Lenjerie de pat albă

Lenjeria de pat albă trebuie să fie nelipsita din orice dormitor. Aspectul ei, eleganța, finețea și luminozitatea pe care le oferă întregii încăperi sunt greu de ignorat. Iar dacă mai este și dintr-un material calitativ atunci ea reprezintă perfecțiunea.

Această lenjerie se întreține extrem de simplu, se spală la o temperatură de 30 de grade Celsius și poate fi călcată la maxim 150 de grade.

Simplitatea stă la baza frumuseții, așa că o astfel de lenjerie de pat nu trebuie să lipsească din decorul dormitorului tău. Aceasta se integrează perfect în orice stil ar avea dormitorul  și permite o accesorizare cât mai diversă.

Lenjerie de pat Uni

Oferă culoare dormitorului tău comand o lenjerie de pat formată din 6 piese și alegând dintr-o paletă de culori cât mai variată. Vara este un anotimp plin de culoare, așa că alege fie o lenjerie de pat roșie, roz, lila, gri, mov, vișinie, crem, albastră, galbenă sau turcoaz și bucură-te de energie pe care o aduce fiecare culoare.

De asemenea, poți alege și lenjerii uni dacă vrei să obții un look neutru pentru camera ta. Pe lângă diversitatea cromatică, nu uita că aceste lenjerii sunt confecționate din bumbac Ranforce.

Așadar, te așteptăm pe site pentru a descoperii și mai multe modele de lenjerii de pat. De asemenea, vei găsi disponibile și lenjerii de pat de 1 persoană. Ține cont de toate recomandările făcute mai sus și alege odihna vara asta.