Având în vedere că ne petrecem o treime din viață dormind, toate accesoriile folosite pentru amenajarea dormitorului influențează calitatea somnului. Astfel, dacă vrei să beneficiezi de energia pozitivă a acestui spațiu din casa ta, o idee inspirată este să aplici principiile științei Feng Shui. Integrând elementele Feng Shui în dormitor poți aduce în viața ta armonia, echilibrul, prosperitatea și norocul, doar ținând cont de câteva reguli de aur. Află ce presupune un proiect de amenajare dormitor în stil Feng Shui!Ce vei afla din acest articol:

 • 3 reguli Feng Shui pentru dormitor
 • Dormitor Feng Shui: 4 TRUCURI de pus în practică
 • Culori pentru un dormitor Feng Shui
 • Feng Shui dormitor poze


3 reguli Feng Shui pentru dormitor

Dacă te întrebi ce este Feng Shui-ul, trebuie să știi, în primul rând, că acest concept are o vechime de mai bine de 6000 de ani. La aceea vreme, chinezii au descoperit diverse formule de calcul pe care le foloseau pentru a amplifica energiile pozitive din spațiile în care ei locuiau. Deși, în acea perioadă, aceste informații erau cunoscute doar de către maeștrii artei Feng Shui, de împărat și de nobilimea chineză, acum tehnica este utilizată în întreaga lume.

Chiar și tu îți poți transforma camera de dormit într-un spațiu care se suspune principiilor celei mai vechi științe chinezești, dacă pui în practică 5 reguli Feng Shui pentru dormitor:


1. Lasă lumina să pătrundă în dormitor.

Lumina solară este un element central al științei Feng Shui. Una dintre regulile de bază ale acestei arte promovează iluminarea naturală cât mai intensă a dormitorului. Sunt ideale dormitoarele cu ferestre mari, care permit razelor de soare să pătrundă în interiorul casei pe parcursul zilei. Ai grijă, însă, la următorul aspect: lumina nu ar trebui să cadă direct pe pat, deoarece acesta va fi supraîncărcat energetic.

2. Limitează numărul de electronice din dormitor.

Dormitorul are un rol extrem de important în amenajările Feng Shui, cu atât mai mult cu cât acesta este locul în care ne reîncărcăm bateriile. Din acest motiv, televizoarele, calculatoarele, sistemele audio precum și alte tipuri de electronice ar trebui eliminate complet din camera de dormit. Dacă, totuși, nu vrei să renunți definitiv la aceste invenții tehnologice moderne care ne condimentează viața de zi cu zi, poți apela la un mic truc. Împiedică energia negativă pe care acestea o emană acoperindu-le cu ceva seara, înainte de culcare.

3. Amenajează un dormitor cu o singură ușă.

Deși cele mai multe dintre dormitoare au o singură ușă, în casele tip vagon există și camere de dormit cu două uși. Potrivit artei chinezești, un dormitor Feng Shui va avea întotdeauna o singură ușă. Astfel, este facilitată circulația energiilor și este indusă o stare de siguranță. Dacă ai un dormitor cu mai multe uși, poți estompa efectele negative prin închiderea lor.


Dormitor Feng Shui: 4 TRUCURI de pus în practică

Pentru a obține un dormitor Feng Shui, trebuie să pui în practică și mici trucuri de amenajare. Ți-am pregătit în cele de urmează o listă cu top 4 trucuri pentru un dormitor Feng Shui care maximizează energia pozitivă din casa ta!

1. Tablourile alese pentru dormitorul unui cuplu pot contribui la consolidarea relației acestora. Pentru aceasta, este nevoie ca ele să întruchipeze imaginea celor doi, împreună. Sunt contraindicate peisajele acvatice sau scenele de luptă în dormitor.

2. Plantele pe care le integrezi în decorul dormitorului pot avea efecte benefice asupra somnului și asupra vieții tale, în general. Alege ghivece cu flori, pe care amplasează-le în colțurile camerei. Evită florile tăiate, precum și cele ofilite. Poți opta și pentru un bambus Feng Shui în dormitor, o plantă sacră în cultura chinezească.

3. Dacă vrei să atragi de partea ta energiile Feng Shui, nu amplasa oglinzi în dormitorul tău. În cazul în care îți dorești un astfel de accesoriu pentru măsuța de toaletă, încearcă să-l poziționezi astfel încât să nu fie orientat înspre pat. Potrivit principiilor Feng Shui, acest detaliu ar putea aduce numeroase probleme.

4. Accesoriile precum lumânările parfumate reprezintă trăgaciul care activează energiile pozitive în casa ta. Așadar, nu ezita să le utilizezi în dormitorul tău, alegându-ți aromele preferate!


Culori pentru un dormitor Feng Shui

Paleta cromatică utilizată pentru un dormitor Feng Shui joacă un rol important în definirea și perceperea spațiului. Noi îți recomandăm o listă de culori pentru un dormitor Feng Shui, pe care le poți integra prin alegerea unor lenjerii de pat potrivite, prin vopsirea pereților sau prin intermediul accesoriilor decorative.


  • Albul - în arta Feng Shui, această non-culoare stimulează echilibrul;
  • Rozul - simbolizează romantismul, dragostea și sensibilitatea, iar în Feng Shui este asociată cu armonia.
  •  Portocaliul - este una dintre cele mai utilizate culori pentru un dormitor Feng Sui, deoarece simbolizează prietenia și buna dispoziție. 
  • Galbenul - stimulează norocul și favorizează introspecția.
  • Verdele - verdele stimulează pacea și prosperitatea, fiind considerată o culoare Feng Shui revigorantă și relaxantă.


Feng Shui dormitor poze


Nu poți da start unui proiect de amenajare dormitor Feng Shui, fără să te inspiri din imagini relavante. Iată mai jos o colecție interesantă care îți prezintă diverse tipuri de dormitor Feng Shui în poze!

Vrei să știi mai multe despre tema feng shui dormitor? Vizionează videoclipul de mai jos!


Surse foto: Commons.wikimedia.org, Pxhere.com, Homedit.com